Streppel over titel: "We mogen het niet meer weggeven"

18 april 2014, 10:13

Willem II kan vanavond (vrijdag) een volgende stap zetten richting het kampioenschap in de Jupiler League. De koploper speelt thuis tegen middenmoter FC Emmen, terwijl concurrent FC Dordrecht op bezoek moet bij Telstar. Als de avond gunstig verloopt voor de Tilburgers kan de titel al bijna binnen zijn, maar daar wil coach Jurgen Streppel niet te veel aan denken. "Op dit moment ben ik vooral bezig met Emmen. Zoals altijd bekijk ik het van wedstrijd tot wedstrijd en dat is nu niet anders", zegt hij in een interview op de website van zijn club.

Toch erkent Streppel dat zijn club op koers ligt. "We zijn nu zó dichtbij. Met nog drie wedstrijden te gaan staan we twee punten los op FC Dordrecht én we hebben een beter doelsaldo. Iedereen is tot het uiterste gemotiveerd, ik proef bij geen enkele speler onderschatting. We mogen het nu niet meer weggeven, dat is de overheersende gedachte in de selectie. We hopen dat het publiek weer volle bak achter ons zal staan, de spelers genieten daar enorm van. Die steun hebben we ook écht nodig, zeker als het even tegenzit. De Jupiler League blijft een rare competitie. Er bestaan geen makkelijke tegenstanders. Dat hebben we uit tegen Emmen al gezien, toen we met 1-0 verloren. Ik hoop dat we er samen met het publiek een mooie wedstrijd van kunnen maken", zegt hij.

Naast de titel staat ook winst van de vierde periode op het spel. Streppel: "Voor de club is dat belangrijk, vooral financieel, maar als technische staf zijn we daar niet mee bezig. Wat telt is dat we aan het eind van het seizoen in de prijzen vallen. Als we drie keer winnen zijn we kampioen, dat is het enige waar we nu mee bezig zijn."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen