Pellegrini geeft niet op: "Concurrentie gaat nog morsen"

18 april 2014, 13:57

Lang stond Manchester City er het beste voor in de strijd om de Engelse titel, maar binnen vier dagen is het zicht op het kampioenschap flink vertroebeld. Na de 3-2 nederlaag bij Liverpool verspeelde de ploeg woensdag voor eigen publiek twee punten tegen Sunderland (2-2). Man City blijft daardoor steken op de derde plaats, zes punten achter koploper Liverpool. Het heeft nog wel één wedstrijd minder gespeeld.

Als Manchester City die inhaalwedstrijd wint, komt het op drie punten van Liverpool. City kan dus alleen kampioen worden als Liverpool minimaal drie punten morst, maar is ook nog afhankelijk van Chelsea. De ploeg uit Londen staat tweede, twee punten achter de nummer één. Coach Manuel Pellegrini weet dat de situatie er wel eens beter uitgezien heeft, maar blijft positief. "Ik ben ervan overtuigd dat de concurrentie nog punten gaat morsen. Net zoals wij dat hebben gedaan", liet de City-coach weten in aanloop naar het duel van maandag tegen West Bromwich Albion. De opdracht van zijn ploeg in het restant van de competitie is volgens de Chileen simpel. "We moeten zo veel mogelijk punten pakken. Hopelijk kunnen we goed voor de dag komen tegen West Brom."

Tegen West Brom moet Pellegrini sterkhouder Yaya Touré nog missen, hij is geblesseerd aan zijn bovenbeen. "Het gaat al beter met hem, maar zijn blessure was pittig. Hij heeft dus wat tijd nodig", aldus de coach.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen