Standard Luik-coach Luzon: "De druk is fantastisch"

18 april 2014, 18:44

Komende maandag zijn alle ogen in België gericht op de kraker tussen Club Brugge en Standard Luik. Beide ploegen zijn dit seizoen steevast de nummers één en twee in de Jupiler Pro League en dit duel in de play-offs is waarschijnlijk de belangrijkste wedstrijd tot nu toe. De winnaar zal aan kop gaan en lijkt de grootste kanshebber voor de landstitel te zijn.

Standard-coach Guy Luzon liep donderdag averij op tegen Lokeren. Met pijn en moeite sleepten de Rouches een 2-2 gelijkspel uit het vuur. "We maken in een moeilijke wedstrijd toch een 0-2 achterstand goed. Dat is mooi voor ons. We moeten daarop voortborduren", zegt Luzon tegen Sporza. De coach, die onlangs zijn contract met twee jaar verlengde, staat behoorlijk onder druk in Luik.

Een aantal fans haalde na de wedstrijd tegen Lokeren, op tamelijk agressieve wijze, verhaal bij de keuzeheer van Standard, die volgens de desbetreffende supporters uit zijn functie ontheven moet worden. "Ach, we moeten ons niet te veel aantrekken van een twintigtal supporters", stelt Luzon nuchter. "Onze fans waren gisteren positief en steunden ons massaal om de 2-2 te maken. Die randzaken horen er bij, maar ik focus me op het voetbal."

Het is wel duidelijk dat de druk steeds toeneemt bij Standard, dat eerder dit seizoen nog een straatlengte voor stond op de concurrentie. "De druk is fantastisch, ik hou ervan. Dit is ook positief voor de ploeg. En nee, we zitten niet in een moeilijke periode. Maar dat het lastig is om te winnen? We maken op het einde van het seizoen de balans op", aldus Luzon, die uitkijkt naar de wedstrijd tegen Club: "We zullen zeker sterk zijn. Ik geloof er altijd in en geef nooit op", verzekert de trainer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen