Koeman blij met goede reeks: "Scherpte op tijd terug"

18 april 2014, 19:50

Ronald Koeman heeft zijn ploeg de afgelopen seizoenen menigmaal beticht van het feit dat de prestaties van Feyenoord te wisselvallig waren. De Rotterdammers zitten de laatste tijd echter in een flow, wat geresulteerd heeft in zes overwinningen op rij. De coach denkt dat een disciplinaire omslag ten grondslag ligt aan de goede reeks.

In de winter presteerde Feyenoord niet naar behoren, wat volgens Koeman kwam door een gebrek aan scherpte. "Alles begint met je eigen verantwoordelijkheid en weten waar je mee bezig bent. Na het verlies tegen Ajax (1-2, red.) vroeg ik aan Erwin Mulder - ik neem hem even als voorbeeld - hoeveel punten FC Twente nou voorstond op ons. Wist hij niet. Gold overigens voor meer spelers", zegt Koeman tegen Voetbal International.

"Hoe kun je iets bereiken als je niet weet wat de situatie is?", vraagt de coach van Feyenoord zich af. "Ik heb toen iedere week een vel papier opgehangen met de top vijf in de Eredivisie. In ieder geval hebben we de scherpte op tijd teruggekregen", haalt Koeman opgelucht adem.

Feyenoord bezet momenteel de tweede plaats in de Eredivisie, met vier punten voorsprong op nummer drie FC Twente. Koeman en de zijnen lijken zodoende een ticket voor het spelen van de voorronde van de Champions League niet meer te kunnen ontgaan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen