'Feyenoord gaat over spelersbudget Ajax en PSV heen'

18 april 2014, 20:13

Feyenoord kan wat betreft haar stadionplannen kiezen voor de varianten van bouwbedrijf BAM en stichting Red de Kuip. Voor welke variant de Rotterdamse club ook gaat, het zal een hoger spelersbudget krijgen dan Ajax en PSV. Dat denkt Wim van Sluis, het hoofd van de drie verkenners voor de stadionplannen.

Van Sluis sprak dit uit in de voetbaltalkshow FC Rijnmond. René van Ierschot (president commissaris van het stadion) en algemeen directeur Eric Gudde zijn sceptisch over de opmerking van het hoofd van de verkenners. Van Ierschot noemt de plannen 'suboptimaal', terwijl Guddee eerder deze week op Radio Rijnmond aangaf dat hij eerst de berekeningen wil zien: "Zij willen ook hun rekensommen maken, dat is volkomen terecht. Maar ze hebben misschien net iets te weinig inzicht in hoe de cijfers liggen."

De verkenners pleiten, wat betreft gemeentesteun, voor een garantstelling van 75 miljoen euro of het verkopen van aandelenpakket ter waarde van 35 miljoen euro. "De businesscase wordt ontspannender als de gemeente meedoet, omdat we dan ook toegang krijgen tot veel langduriger kapitaal. We hebben 35 miljoen gevraagd voor aandelenkapitaal, dat is een investering. Het toont hun maatschappelijke betrokkenheid bij het project en de rest van de financiering daardoor gaat makkelijker", zegt Van Sluis.

Van Sluis baarde overigens opzien met de uitspraak dat de plannen voor een nieuw stadion tot de ondergang van Feyenoord had kunnen leiden: "Het had nog maar de vraag geweest of Feyenoord dit plan had overleefd. Als je goed naar die cijfers kijkt, dat hebben wij natuurlijk gedaan, moet je constateren dat dat nieuwe stadion veel te duur was."

Op 1 mei maken de verkenners hun definitieve advies bekend.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen