Atlético ziet kampioensdroom weer stapje dichterbij komen

18 april 2014, 22:25   Bijgewerkt: 19 april 2014, 00:11

Het wordt steeds aannemelijker dat de kampioensdroom van Atlético Madrid werkelijkheid gaat worden. Coach Diego Simeone en de zijnen wisten vrijdagavond met 2-0 te zegevieren over promovendus Elche CF, waardoor de voorsprong op achtervolgers Real Madrid en FC Barcelona vergroot werd tot respectievelijk zes en zeven punten, ware het niet dat deze concurrenten nog één duel tegoed hebben.

Atlético werd tegen Elche weer gekenmerkt door een ijzersterke organisatie. De lijstaanvoerder van de Primera División had de zaakjes defensief gezien weer uitstekend op orde, wat resulteerde in de vierde clean sheet op rij. Een fraaie kopbal uit een hoekschop van verdediger Miranda zorgde twintig minuten voor tijd voor de bevrijding en Diego Costa stelde in de blessuretijd de 2-0 zege veilig vanaf elf meter. David Villa had eerder gefaald van de strafschopstip.

De zege in het eigen Estadio Vicente Calderón betekent alweer de achtste (!) overwinning op rij voor Atlético, dat dit weekend rustig naar de prestatie van Barça kan kijken. De Catalanen nemen het zondag in eigen huis op tegen Athletic de Bilbao. Real komt volgende week zaterdag (Osasuna, thuis) pas weer in actie in competitieverband.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen