Kuyt over eerste titel: "Vaak net niet geweest"

19 april 2014, 10:34

Dirk Kuyt voetbalt al jaren in de top, maar wacht op 33-jarige leeftijd nog altijd op zijn eerste landstitel. In Turkije is de Nederlandse aanvaller met Fenerbahçe dan eindelijk hard op weg naar het kampioenschap. Als er zondag gewonnen wordt bij stadsrivaal Besiktas, dan kan de champagne - vier duels voor het einde - worden ontkurkt.

Hoewel het einde van zijn loopbaan nadert, heeft Kuyt de hoop op een landstitel nooit opgegeven. "Ik ben een optimist", zegt hij tegen De Telegraaf. "Vanaf het moment dat ik bij Feyenoord tekende, ben ik elk seizoen ingestapt om kampioen te worden. Met Feyenoord, Liverpool en Fenerbahçe heb ik vaak tot het laatst toe meegestreden om de titel, maar werden we tweede. Het is vaak net niet geweest, maar nu lijkt het eindelijk wel te gaan lukken."

"Als we het dit jaar niet voor elkaar krijgen, ben ik bang dat het me nooit meer is gegeven om kampioen te worden", vervolgt Kuyt, doelend op de riante voorsprong op achtervolgers Besiktas en Galatasaray. "Of we de titel zondag al kunnen vieren, is de vraag. Door onze Europese schorsing geeft de tweede plaats recht op rechtstreekse plaatsing voor de Champions League en Besiktas móét daarom winnen."

En dus rekent Kuyt op een heet avondje. "Vanwege de bouw van het nieuwe Besiktas-stadion spelen we in het Olympisch Stadion, waar tachtigduizend fans van Besiktas zitten en nul van ons. In de duels van Fenerbahçe met Besiktas, Trabzonspor en Galatasaray is het gebruikelijk dat er geen uitsupporters bij zijn. Dus wordt het in alle opzichten moeilijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen