Robben: "Strijd oké, maar plezier moet voorop staan"

19 april 2014, 10:46

Luka, de vijfjarige zoon van Arjen Robben, heeft onlangs bij het Duitse Grünwald zijn eerste stappen als voetballer gezet. En dat heeft vader Robben weer doen inzien waar het daadwerkelijk om gaat in de sport, namelijk om plezier maken.

Robben vindt die fanatiek schreeuwende ouders langs de lijn dan ook niets. "Ik kan heel slecht tegen dat soort ouders; ik heb het hier in Duitsland ook al meegemaakt", zegt de Oranje-international tegen de NOS. "Op die leeftijd moet je kinderen lekker laten spelen. Wat maakt het nou uit dat ze allemaal op een kluitje staan? Ik zeg ook weleens wat tegen Luka, maar altijd op een uitdagende, stimulerende toon. Als hij een keer staat te slapen of iets dergelijks. Maar als je het fanatisme van sommige ouders ziet, bij kinderen van die leeftijd, hoop ik dat ze geen profvoetballers worden. Dan gaan die ouders het heel zwaar krijgen."

Robben vindt dat de ouders normaal met elkaar moeten omgaan tijdens wedstrijden van hun kinderen. "Het heeft met normen en waarden te maken. Sport gaat over plezier maken. Er mag best strijd zijn natuurlijk. Maar laat het daar lekker bij. Als een wedstrijd voorbij is, dan moet het ook voorbij zijn", stelt de Bedummer, die benadrukt dat Luka wat hem betreft niet hoeft te blijven voetballen. "Voor mij staat plezier voorop. Als hij morgen naar me toe komt en zegt dat hij het niet leuk meer vindt, is dat prima. Ga je gang en doe lekker wat anders, wat je wel leuk vindt, zou ik dan zeggen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen