Been baalde van transferbeleid bij Racing Genk

19 april 2014, 14:37

Mario Been blikt voor het eerst sinds zijn ontslag bij Racing Genk terug op zijn periode bij de Belgische club. De Nederlandse oefenmeester leidde Genk vorig jaar naar de bekerwinst en begon het lopende seizoen uitstekend, maar gaandeweg kwam de klad erin. In februari had de Genk-directie er genoeg van en werd Been op straat gezet.

Been baalt ervan dat hij geen inspraak had bij de aankopen van Genk. "Bij Genk is de politiek dat een trainer een passant is, die werkt met de kern die hij krijgt", zegt hij tegen Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. "Op zich heb ik daar geen problemen mee, alleen werden er enkele verkeerde beslissingen genomen, waarvoor we de rekening gepresenteerd kregen."

"Vooral op aanvallend vlak werd de bal enkele keren misgeslagen", vervolgt Been. Zo betaalde Genk afgelopen zomer vier miljoen euro om Mboyo over te nemen van AA Gent, maar onze landgenoot had liever een andere speler gehad. "Ik zal heel eerlijk zijn: ik drong aan op de komst van Harbaoui (de topscorer van Lokeren, red.). Maar die paste niet in de Genkse transferpolitiek. Hij is al bijna 30 jaar en heeft na zijn contract geen restwaarde meer."

"Ik heb daar begrip voor, maar je kunt je afvragen of Mboyo zijn investering waard zal zijn. Het leek op een prestigestrijd met Anderlecht om hem aan te trekken. Misschien namen ze daarom het risico. En Mboyo was niet de enige. Kim Ojo is een geweldige jongen, maar kan Genk niet beter maken. Muzaqi, die bij PSV werd gehaald, was nog lang niet klaar voor de eerste ploeg. Kwam daar nog bij dat Joseph-Monrose nooit inzetbaar was en De Ceulaer veel pech had met blessures."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen