Eriksen geeft twee assists bij derbyzege Spurs

19 april 2014, 15:38

Mede dankzij een sterk optreden van Christian Eriksen heeft Tottenham Hotspur zaterdag de Londense derby tegen Fulham gewonnen. De Deense oud-Ajacied was goed voor twee assists en leverde daarmee een belangrijke bijdrage aan de 3-1 zege op de stadgenoot.

Eriksen was in de 35ste minuut de aangever bij de 1-0 van Paulinho. De spelmaker zette een vrije trap hard voor het vijandelijke doel en zag zijn Braziliaanse ploeggenoot de bal bij de tweede paal binnen tikken. Lang hield de voorsprong geen stand, want Steve Sidwell herstelde twee minuten later het evenwicht namens de bezoekers.

In de tweede helft stelde Tottenham Hotspur alsnog orde op zaken. Harry Kane kopte enkele minuten na de doelwissel de 2-1 op het scorebord, na een afgemeten voorzet van Aaron Lennon. Een kwartier later viel de beslissende 3-1 en die treffer was een kopie van de openingsgoal, al was het dit maal Younes Kaboul die de vrije trap van Eriksen binnentikte.

Eriksen deed in de 75ste minuut nog wel negatief van zich spreken. De oud-Ajacied maakte hands in de 'zestien', maar Fulham wist niet terug in de wedstrijd te komen. Sidwell schoot de strafschop door het midden en dat had keeper Hugo Lloris doorzien. Bij Fulham had John Heitinga een basisplaats, Maarten Stekelenburg bleef op de bank.

Tottenham verstevigt met de zege de zesde plaats in de Premier League. De voorsprong op nummer zeven Manchester United bedraagt nu zes punten, al speelde dat team wel twee wedstrijden minder. Fulham staat met dertig punten achttiende, twee punten onder de rode streep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen