Vijf op rij voor Seedorf, Napoli gelijk in Friuli

19 april 2014, 17:00   Bijgewerkt: 19 april 2014, 17:52

Clarence Seedorf blijft aan de winnende hand met AC Milan. Zaterdag werd in het eigen San Siro met 3-0 gewonnen van laagvlieger Livorno. Het betekende de vijfde overwinning op rij voor i Rossoneri, die daardoor weer serieus mogen hopen op Europees voetbal. Dat komt mede doordat stadgenoot Internazionale met 0-2 won bij Parma. Nummer drie Napoli bleef ondertussen op visite bij Udinese steken op een 1-1 gelijkspel.

Mario Balotelli bracht Milan tegen Livorno op slag van rust op voorsprong met een rake kopbal. De thuisploeg, met Nigel de Jong in de basis en Urby Emanuelson op de bank, was in de veertiende minuut al dicht bij een treffer. Adil Rami raakte met een kopbal de lat. Vijf minuten na rust tekende Abel Taarabt voor de beslissende 2-0, wat tot een brede grijns op het gezicht van Seedorf leidde. Invaller Giampaolo Pazzini deed in de slotfase ook nog een duit in het zakje voor de Milanezen: 3-0.

Uitgerekend stadgenoot Internazionale bewees Milan een goede dienst, door met 0-2 te winnen bij Parma. De score bij het duel in Emilia-Romagna werd in de openingsfase van de tweede helft geopend. Parma-speler Gabriel Paletta kreeg in de 47ste minuut zijn tweede gele kaart en uit de daaropvolgende vrije trap kopte Rolando Inter op 0-1.

Antonio Cassano had vlak voor rust een uitgelezen mogelijkheid om Parma de leiding te bezorgen in de zespuntenwedstrijd, maar liet deze onbenut. De oud-spits van Inter zag zijn strafschop, toegekend na een overtreding van Walter Samuel op Marco Parolo, op de paal eindigden. Tien minuten na de pauze was Parma opnieuw dicht bij een doelpunt; een kopbal van Alessandro Lucarelli strandde tegen de lat. Vlak voor tijd maakte Fredy Guarin aan alle spanning een einde. Met een pegel van ruim twintig meter bepaalde de Colombiaan de eindscore op 0-2.

Inter blijft ondanks de winst vijfde in de Serie A, maar lijkt nu definitief verlost van Parma in de strijd om Europees voetbal. Het verschil met de nummer zes bedraagt nu vijf punten. Parma zag AC Milan bovendien op gelijke hoogte komen. Beide teams hebben 51 punten.

Napoli, de nummer drie van de ranglijst, kwam op visite bij Udinese niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De formatie van trainer Rafael Benitez nam vijf minuten voor rust de leiding door een schitterende volley van José Callejón. Bruno Fernandes herstelde negen minuten na de doelwissel het evenwicht, na geklungel in de defensie van Napoli. De speler van Udinese werd wel in buitenspelpositie aangespeeld, maar de arbitrage zag het niet. Napoli eindigde het duel met tien man - Federico Fernández kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart - maar het bleef 1-1.