Bony gidst Swansea langs Newcastle, Villa gelijk

19 april 2014, 18:06

In de Premier League heeft Swansea City zich vanmiddag (zaterdag) zo goed als zeker veilig gespeeld. Dankzij twee treffers van Wilfried Bony zegevierde de ploeg uit Wales op de valreep met 1-2 op het St. James' Park van Newcastle United. Aston Villa bleef in eigen huis steken op een doelpuntloze remise tegen Southampton.

Het was min of meer een gestolen overwinning van Swansea te noemen, maar door de zege is de ploeg van manager Gary Monk wel zo goed als veilig, met zes punten voorsprong op de nacompetitieplekken. De ploeg wachtte voornamelijk af op eigen helft en liet Newcastle het spel maken. Dit lukten The Magpies aanvankelijk prima, wat tot de 1-0 van Shola Ameobi leidde. Luuk de Jong leverde de assist, maar moest vlak voor rust gewisseld worden.

Door toedoen van Bony zou Newcastle uiteindelijk van een koude kermis thuiskomen. Nadat de oud-spits van Vitesse de 1-1 tegen de touwen knikte uit een hoekschop, bezorgde hij de bezoekers uit Wales in blessuretijd de zege. De ingevallen Marvin Emnes werd neergehaald na een uistekende actie en Bony schoot de strafschop koelbloedig in de kruising. Tim Krul, Vurnon Anita, Jonathan de Guzman en Michel Vorm speelden de hele wedstrijd.

Villa bleef, met Leandro Bacuna, Ron Vlaar en Karim El Ahmadi in de startformatie, op het eigen Villa Park steken op een doelpuntloos gelijkspel tegen Southampton. Cardiff City kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Stoke City en blijft daardoor onder de degradatiestreep staan. West Ham United verloor in het eigen stadion met 0-1 van Crystal Palace, dat alweer haar vijfde (!) zege op rij wist te boeken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen