Verliezend HSV maakt het zichzelf wederom moeilijker

19 april 2014, 20:45   Bijgewerkt: 19 april 2014, 20:51

Hamburger SV heeft het cruciale duel met VfL Wolfsburg niet tot een goed einde kunnen brengen. Zonder de geblesseerde Rafael van der Vaart verloren Die Rothosen met 1-3 in de eigen Imtech Arena, waardoor de degradatiezorgen groter en groter worden in Hamburg.

Bij een overwinning zou HSV haar concurrent VfB Stuttgart passeren, maar een goed resultaat zat er geen moment in voor de ploeg uit Hamburg. Na twee minuten bracht Ivan Perisic de bezoekers al aan de leiding, na een magnifieke pass van Luiz Gustavo. De fans van HSV, die in groten getale op de laatste training voor de wedstrijd waren afgekomen, bleven erin geloven, maar op slag van rust verdubbelde Kevin de Bruyne, die de gelederen van Wolfsburg afgelopen winter kwam versterken, de marge: 0-2.

Als HSV nog hoop op één of meer punten had, dan werd deze wel aan flarden geschoten door Ivica Olic, die vlak na rust met zijn dertiende seizoenstreffer zorgde voor de 0-3. Ivo Ilisevic redde de eer nog met een schitterende solo, maar hij kon niet voorkomen dat het alarmfase nummer één blijft in Hamburg. Het staat één punt onder Stuttgart, dat net boven de degradatiestreep staat. HSV speelt nog tegen FC Augsburg (uit), Bayern München (thuis) en FSV Mainz 05 (uit).

Luiz Gustavo speelde overigens een opvallende rol bij Wolfsburg. Nadat hij een fraaie assist had geleverd, raakte hij in de slotfase niet alleen twee keer de paal, maar werd hij in de blessuretijd ook nog eens van het veld gestuurd, vanwege zijn tweede gele kaart.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen