Vela bezorgt Sociedad late en belangrijke overwinning

19 april 2014, 21:58

Het scheelde niet veel, of Real Sociedad had zichzelf in het eigen Anoeta een zeer slechte dienst bewezen. Een paar minuten voor het einde van de wedstrijd stond er nog een 1-1 stand op het scorebord tegen Espanyol, maar een late treffer van Carlos Vela bezorgde de club uit San Sebastián drie essentiele punten in de strijd om Europees voetbal.

Hoewel er eigenlijk niets af te dingen is aan de zege van Sociedad, konden de bezoekers uit Barcelona lang hopen op een goed resultaat. Jhon Cordoba had Espanyol namelijk na twintig minuten spelen op voorsprong gebracht. Sergio Canales herstelde het evenwicht nog voor de theepauze. Een gelijkspel leek in de maak, maar Vela besloot anders en zorgde er in de blessuretijd voor dat de drie punten in Anoeta zouden blijven.

Sociedad bezet nu de zesde plaats, die recht geeft op het spelen van Europees voetbal. Villarreal kan de ploeg van coach Jagoba Arrasate maandag echter passeren, als het op bezoek bij Malaga weet te winnen.