Cavani schiet PSG langs Lyon in Coupe de la Ligue-finale

19 april 2014, 23:21

Edinson Cavani heeft Paris Saint Germain zaterdagavond hoogstpersoonlijk de Coupe de la Ligue bezorgd. In de eindstrijd tegen Olympique Lyon was de Uruguayaanse aanvaller verantwoordelijk voor twee treffers, die Lyon te machtig zouden zijn in de eindstrijd van de twintigste editie van het Franse bekertoernooi: 2-1.

Voorafgaand aan de finale van de twintigste editie van het Franse bekertoernooi arriveerde de trofee per helikopter in het stadion. PSG ging op jacht naar haar vierde Coupe de la Ligue-beker, terwijl Lyon de prijs in het verleden één keer op haar naam wist te schrijven, terwijl het vijf keer in de finale stond. De Parijzenaars gingen in 1995, 1998 en 2008 met de eindzege aan de haal en wisten vandaag dus voor de vierde keer beslag te leggen op de beker.

Cavani is momenteel de vervanger van de geblesseerde Zlatan Ibrahimovic en vervulde deze rol uitstekend tegen Lyon. Na goed voorbereidend werk van Maxwell en Ezequiel Lavezzi zorgde de Uruguayaan ervoor dat de eerste PSG-aanval zou resulteren in de openingstreffer. Even later zag hij een fantastisch schot gepareerd worden door Lyon-goalie Anthony Lopes. Nadat dezelfde doelman een overtreding beging op Lucas Moura, schoot Cavani vanaf elf meter zijn tweede treffer tegen de touwen. Hij was de eerste speler sinds elf jaar die twee keer in de bekerfinale wist te scoren.

Hoewel Alexandre Lacazette de wedstrijd weer opengooide met een mooie streep, kwam de eindzege van PSG niet meer in gevaar. Zodoende onttroont de ploeg van coach Laurent Blanc Saint-Etienne als winnaar van de Coupe de la Ligue. Dit deed het overigens zonder Gregory van der Wiel, die niet in actie kwam tegen Lyon.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen