Strootman heeft vertrouwen in WK: "Ik geloof in Van Gaal"

20 april 2014, 07:00

Het feit dat Kevin Strootman wegens een zware knieblessure een streep kon zetten door het WK van komende zomer zorgt er mede voor dat voetbalminnend Nederland minder vertrouwen heeft in een goede afloop van het toernooi in Brazilië. Strootman denkt zelf dat het zal meevallen en houdt vertrouwen in Oranje.

Toen Strootman hoorde dat hij het WK kon vergeten, zat hij er helemaal doorheen: "Alles was kapot. Dan stort je wereld wel even in. Het was een grote klap", zegt de middenvelder van AS Roma in gesprek met de NOS. Hij herinnert zich het moment van de blessure nog goed: "Ik kreeg de bal van de linksback. Ik nam de bal niet goed aan en de tegenstander gaf me een zetje. Normaal kun je je daar tegen verweren, maar nu niet. Mijn voet bleef staan en ik voelde het al. Zo'n pijn in mijn knie."

Het feit dat Nederland het op het WK opneemt tegen Spanje, Chili en Australië zorgt ervoor dat veel Oranje-fans het nog maar moeten zien in Brazilië. "Het is apart dat veel mensen roepen dat Oranje maar beter niet kan gaan", vindt Strootman. "Hoeveel landen zijn er nog meer géén favoriet op het wereldkampioenschap? Misschien wel twintig", benadrukt hij.

"Je hebt misschien niet meer zo'n selectie als in 2010", vervolgt Strootman. "Toen waren we favoriet en maakten we dat ook waar. Maar we hebben nu nog steeds kwaliteit genoeg om wedstrijden te beslissen, met Arjen Robben, Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder. Veel zal afhangen van de eerste wedstrijd. Niet zo zeer qua winst of verlies. Maar kan je daar een goede wedstrijd neerzetten? Dan kan je laten zien dat je er klaar voor bent. Ik geloof in Van Gaal. We zijn als team gegroeid. Vergelijk de eerste en laatste wedstrijd tegen Turkije maar in de kwalificatiereeks."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen