Stevens niet sentimenteel voor duel met Schalke

20 april 2014, 10:55

Huub Stevens werd in 2004 uitgeroepen tot trainer van de eeuw bij Schalke 04, maar vandaag (zondag) staat de Nederlandse oefenmeester recht tegenover zijn oude liefde. Met VfB Stuttgart begint hij om 17.30 uur aan de thuiswedstrijd tegen de equipe uit Gelsenkirchen.

Stevens kan de punten goed gebruiken in de strijd tegen degradatie en wil van sentimentele gevoelens dan ook niets weten. "Het was een fantastische tijd bij Schalke, maar ik moet er nu het beste voor Stuttgart uithalen", zegt hij tegen de NOS.

Vier ploegen zijn verwikkeld in de Duitse degradatiestrijd. Stuttgart heeft met 28 punten de beste papieren, gevolgd door Hamburger SV (27 punten), FC Nürnberg (26) en Eintracht Braunschweig (25). Het team dat zestiende wordt, speelt play-offs tegen de nummer drie van de Tweede Bundesliga, de nummers zeventien en achttien degraderen rechtstreeks.

Nürnberg, getraind door Gertjan Verbeek, staat dus onder de 'directe' rode streep. Toch is Verbeek vol vertrouwen. "Toen ik hier begon wist ik dat het moeilijk zou worden en dat we wellicht tot de laatste dag tegen degradatie zouden strijden. We hebben al veel tegenslagen gehad en toch zijn we nog niet gebroken. Met nog vier wedstrijden te gaan hebben wij nog steeds een goede kans op lijfsbehoud. Daar gaan we dus alles aan doen."

Nürnberg speelt vandaag voor eigen publiek tegen Bayer Leverkusen. Het duel begint om 15.30 uur.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen