Suarez als eerste door grens van dertig goals

20 april 2014, 13:57   Bijgewerkt: 20 april 2014, 14:06

Luis Suarez is dit seizoen de eerste speler in de aansprekende Europese competities die de grens van dertig doelpunten heeft geslecht. De Uruguayaanse aanvaller van koploper Liverpool was zondag trefzeker in de uitwedstrijd tegen Norwich City en tekende daarmee voor zijn dertigste treffer van deze Premier League-jaargang.

De prestatie van Suarez is extra knap omdat hij de eerste vijf wedstrijden van het seizoen moest missen vanwege een schorsing. De oud-Ajacied zat op het strafbankje naar aanleiding van zijn hapgrage gedrag jegens Branislav Ivanovic, vorig seizoen tegen Chelsea. Suarez kwam in dit voetbaljaar tot dusver dertig keer in actie. Dit is (nog) niet zijn beste seizoen ooit; in 2009/2010 scoorde hij maar liefst 35 keer namens Ajax in de Eredivisie.

De volgende die de barrière van dertig doelpunten gaat doorbreken, lijkt in Spanje actief. Cristiano Ronaldo voert de topscorerslijst van La Liga aan met 28 goals, gevolgd door Diego Costa (27 treffers) en Lionel Messi (25). Voor Ligue 1-topscorer Zlatan Ibrahimovic staat de teller eveneens op 25. Ciro Immobile van Torino is met twintig doelpunten de enigszins verrassende Capocannoniere van de Serie A.

In Duitsland delen Robert Lewandowski en Mario Mandzukic met ieder achttien goals de macht in het klassement voor doelpuntenmakers. FC Porto-spits Jackson Martinez was in de Portugese liga eveneens achttien keer trefzeker. In de Eredivisie schoot Alfred Finnbogason tot dusver het vaakst met scherp. De IJslandse goalgetter van SC Heerenveen joeg het leder al 27 maal tegen de touwen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen