Moyes onderuit bij terugkeer op Goodison Park

Ger
20 april 2014, 19:06

David Moyes heeft een kater overgehouden aan zijn terugkeer op Goodison Park. De Schotse manager ging met het kwakkelende Manchester United met 2-0 onderuit bij Everton, de club waar hij liefst elf seizoenen aan het roer stond.

Leighton Baines zette de thuisploeg in de 28ste minuut op voorsprong. De verdediger benutte een strafschop na een handbal van Phil Jones. Vlak voor rust viel ook de tweede treffer. Vrij voor doelman David de Gea was Kevin Mirallas trefzeker. Alexander Büttner speelde bij de 2-0 een negatieve rol door buitenspel op te heffen.

Everton maakt door de zege nog kans om de Engelse competitie dit seizoen af te sluiten als vierde, wat goed is voor een ticket voor de vooronde van de Champions League. De equipe uit Liverpool staat slechts een punt achter op concurrent Arsenal. Het nog altijd zonder de geblesseerde Robin van Persie acterende United blijft teleurstellend zevende.