Courtois: "Chelsea favoriet, maar dat was Barça ook"

21 april 2014, 15:18

Thibaut Courtois staat voor een speciale avond. De Belgische doelman is eigendom van Chelsea, maar is uitgeleend aan Atlético Madrid. Dinsdag staan beide teams in Madrid tegenover elkaar in de eerste halve finale van de Champions League.

"Chelsea is op papier de favoriet, maar dat was FC Barcelona ook", zegt Courtois tegen Marca, doelend op de gewonnen kwartfinale tegen de Catalanen. "Chelsea is mijn club, maar ik speel nu voor Atlético. Het is het beste om daar niet te veel mee bezig te zijn en gewoon mijn eigen spel te spelen. Juist als je voorzichtig gaat zijn, ga je fouten maken."

Naast de Champions League maakt Atlético een gerede kans op de Spaanse titel. Vier wedstrijden voor het einde gaan de Madrilenen aan kop in La Liga. Courtois had nooit van dergelijke successen durven dromen. Maar nu Atlético eenmaal zover is gekomen, wil de Rode Duivel ook meteen toeslaan. "Want het zal moeilijk worden om een seizoen als dit te herhalen. Als we met lege handen blijven, zal dat hard aankomen. Maar het zal niet zijn omdat we niet alles hebben gegeven."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen