Burnley keert met tweede plaats terug in Premier League

21 april 2014, 18:11   Bijgewerkt: 21 april 2014, 19:05

Burnley acteert vanaf volgend seizoen weer in de Premier League. Met een 2-0 overwinning op Wigan Athletic wisten The Clarets zich definitief te verzekeren van de tweede plaats in de Championship, die rechtstreekse promotie naar het hoogste niveau van Engeland inhoudt.

Dankzij de zakelijke thuisoverwinning op Wigan is Burnley niet meer te achterhalen voor nummer drie Derby County. Ashley Barnes en Michael Kightly hadden met hun treffer een belangrijk aandeel in de beslissende zege voor Burnley. Zodoende wordt er volgend seizoen weer Premier League-voetbal gespeeld op Turf Moor. In het seizoen  2009/10 gebeurde dit voor het laatst. Destijds wist de ploeg niet meer dan één seizoen te overleven.

Eerder werd bekend dat Leicester City als kampioen zal promoveren naar het hoogste niveau van Engeland. De nummers drie tot en met zes in de Championship (momenteel Derby County, Queens Park Rangers, Wigan Athletic en Brighton and Hove Albion) zullen in de play-offs uitmaken wie het trio promovendi zal completeren.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen