Buffel stift tiental Genk geniaal langs Anderlecht

21 april 2014, 20:02

In de play-offs van de Belgische Jupiler Pro League heeft Anderlecht allesbehalve kunnen profiteren van het doelpuntloze gelijkspel tussen Club Brugge en Standard Luik, van eerder op de dag. Tegen een tiental van Racing Genk ging de ploeg uit Brussel in de slotfase met 1-0 onderuit, door een geniale stiftbal van oud-Feyenoorder Thomas Buffel.

Het was een wonder dat er tijdens de theepauze nog de brilstand op het scorebord stond, aangezien er in een zeer aantrekkelijke eerste helft kansen over en weer waren. Buffel raakte de lat. Na rust kreeg Anderlecht een strafschop, na een domme overtreding van Kalidou Koulibaly op Olivier Deschacht. Aleksandar Mitrovi? faalde echter hopeloos vanaf elf meter. Zijn slappe inzet op de paal onderstreepte eens te meer het strafschoppenprobleem van Anderlecht.

Een voorsprong voor de Brusselaren was op dat moment wel verdiend geweest. Het leek de regerend kampioen gemakkelijker te worden gemaakt, toen de Tunesiër Fabien Camus Tuniesier met gestrekt been inkwam op Chancel Mbemba en daardoor vroegtijdig mocht douchen van de dienstdoende arbiter. Het tegendeel bleek waar, aangezien Buffel zijn ploeg al glijdend naar de bevrijdende 1-0 stiftte in de 89ste minuut.

Anderlecht blijft door het verlies in Genk steken op de vierde plaats. Het moet Zulte Waregem één punt voor zich dulden. Koploper Standard staat vier punten voor op Anderlecht, terwijl Club drie punten voorsprong heeft op de ploeg uit Brussel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen