Niet opstellen huurling Brands roept vraagtekens op

21 april 2014, 20:59   Bijgewerkt: 21 april 2014, 21:17

Willem II verzekerde zich maandag van het kampioenschap in de Jupiler League, door in eigen stadion met 4-0 te zegevieren over Telstar. Wie een blik op de opstelling van de bezoekers wierp, zag dat aanvaller Kevin Brands ontbrak. De Willem II-huurling kwam niet in actie tegen zijn eigenlijke werkgever, wat de nodige opzien baarde.

Marcel Keizer, de coach van Telstar, gaf tegen FOX Sports aan dat het niet meespelen van Brands tegen Willem II onderdeel is van de huurovereenkomst: "Kevin kon alleen bij ons komen als wij aan bepaalde dingen zouden voldoen. Die afspraak is van tevoren gemaakt en ik denk dat het logisch is", zegt Keizer, die later hoorde dat de KNVB zijn interview gaat voorleggen aan de aanklager betaald voetbal.

Een woordvoerder van de KNVB legt uit dat de situatie rondom Brands niet de normale gang van zaken hoort te zijn: "Het is in Nederland verboden contractuele afspraken over gehuurde spelers vast te leggen. Zij moeten gewoon worden opgesteld als ze niet geblesseerd zijn".

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen