Heersend Köln keert na twee jaar terug in Bundesliga

21 april 2014, 22:05

1.FC Köln keert definitief terug in de Bundesliga. Met een 3-1 thuisoverwinning op VfL Bochum geniet de ploeg uit Keulen drie speelronden voor het einde een onoverbrugbare voorsprong van tien punten op meest nabije achtervolger Greuther Fürth, waardoor Köln na twee jaar afwezigheid terugkeert op het hoogste niveau van Duitsland.

Die Geissböcke wisten op voorhand dat drie punten garant zouden staan voor het kampioenschap in de 2. Bundesliga. De ploeg van coach Peter Stoger leek echter slecht met de kampioensdruk om te kunnen gaan. Nadat een waarschuwingsschot van Yusuke Tasaka op de paal belandde, zorgde Danny Latza voor een voorsprong voor de bezoekers uit Bochum.

In het tweede bedrijf waren de verhoudingen volledig gekanteld. Marcel Risse herstelde het evenwicht al snel en toen Jonas Acquistapace namens Bochum kon inrukken wegens een rode kaart, leek de wedstrijd gespeeld. Patrick Helmes zorgde namelijk meteen voor de bevrijdende 2-1. Anthony Ujah tekende niet alleen voor het slotakkoord, maar zorgde ook voor het definitief veilig stellen van het kampioenschap.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen