Manchester City dankt Argentijnen en mag blijven hopen

21 april 2014, 23:12

Manchester City heeft de drie punten maandagavond zonder al te veel problemen in eigen huis gehouden. The Citizens maakten voor de theepauze het verschil tegen West Bromwich Albion, de nummer zestien van de Premier League, en speelden de wedstrijd vervolgens professioneel uit. Zodoende mag men in het lichtblauwe gedeelte van Manchester blijven hopen op de landstitel, ook al heeft Liverpool het in eigen hand.

Het waren de Argentijnen die het verschil maakten tegen West Brom, dat al snel wist dat het heel moeilijk zou worden om met een goed resultaat huiswaarts te keren. Na drie minuten keken de bezoekers al tegen een achterstand aan. Sergio Agüero knalde op de vuisten van doelman Ben Foster en Pablo Zabaleta knikte binnen vanuit de rebound. Even later was Agüero zelf ook trefzeker, met een droge knal in de verre hoek: 2-0.

Graham Dorrans bracht de spanning enigszins terug, toen hij de bal met rechts meenam en vervolgens zeer fraai uithaalde met links. Martin Demichelis maakte echter, met meer geluk dan wijsheid, de 3-1 uit een hoekschop. Na deze bevrijdende treffer maakten beide ploegen geen aanstalten meer om er iets moois van te maken. City wilde de wedstrijd koste wat het kost zonder kleerscheuren uitspelen. Dit lukte niet. David Silva moest het veld per brancard verlaten, waardoor de wedstrijd een zure nasmaak teweeg bracht bij City.

De kwetsuur van Silva deed niets af aan de overwinning, die geen moment in gevaar kwam. Dankzij de drie punten staan manager Manuel Pellegrini en consorten weer zes punten achter koploper Liverpool, met nog een wedstrijd tegoed. Aangezien Liverpool volgende week Chelsea ontvangt, kan het wellicht nog leuk worden voor City.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen