'Willem II beloofde aanmoedigingspremie aan Den Bosch'

22 april 2014, 09:22

Willem II werd maandag kampioen van de Jupiler League. Dat leidde tot een groot feest in Tilburg, maar er zijn smetjes op de titel. Nadat eerder al duidelijk was dat tegenstander Telstar huurling Kevin Brands niet op mocht stellen, blijkt nu ook dat Willem II een aanmoedigingspremie had beloofd aan FC Den Bosch.

Volgens het Brabants Dagblad was voorafgaand aan de wedstrijden van maandag afgesproken dat Willem II een bedrag van 10.000 euro zou betalen aan FC Den Bosch, als die ploeg FC Dordrecht van winst af zou houden. Dat lukte (1-1), een resultaat waardoor Willem II kampioen van de Jupiler League werd. Verschillende spelers hebben bevestigd dat hierover contact is geweest tussen beide aanvoerders, Jordens Peters van Willem II en Benjamin van den Broek van FC Den Bosch. Peters stond in het verleden onder contract bij FC Den Bosch.

Of de KNVB actie gaat ondernemen naar aanleiding van het bericht, is niet duidelijk. De voetbalbond liet eerder al wél weten dat Brands gewoon had moeten spelen. "Het is in Nederland verboden contractuele afspraken over gehuurde spelers vast te leggen. Zij moeten gewoon worden opgesteld als ze niet geblesseerd zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen