Manchester United breekt met manager Moyes

22 april 2014, 09:39

David Moyes is weg als manager van Manchester United. De Engelse topclub bevestigt via de officiële kanalen dat de Schotse manager is ontslagen. De 2-0 nederlaag tegen Everton, uitgerekend Moyes' oude club, van afgelopen weekend is de opvolger van Sir Alex Ferguson fataal geworden. Door die nederlaag is zeker dat Man United volgend seizoen niet uitkomt in de prestigieuze Champions League.

Het vertrek van Moyes komt niet als een verrassing, de positie van de manager stond al geruime tijd flink onder druk. Onder zijn leiding maakt Manchester United een dramatisch seizoen door. De ploeg staat zevende in de Engelse Premier League en werd voortijdig uitgeschakeld in de FA Cup en League Cup. Alleen in de Champions League kwam United redelijk voor de dag, in de kwartfinale bleek Bayern München te sterk.

De 50-jarige Moyes werd afgelopen zomer aangesteld als opvolger van Sir Alex Ferguson, die sinds 1986 op de bank gezeten had. Voor zijn komst naar Old Trafford was Moyes elf jaar manager van Everton. Omdat zijn contract bij Manchester united nog vijf jaar doorloopt, kan Moyes een fikse afkoopsom tegemoet zien.

Louis van Gaal wordt in Engelse media naar voren geschoven als belangrijkste kandidaat om Moyes op te volgen. De bondscoach van het Nederlands elftal zou na het komende WK in dienst kunnen treden op Old Trafford. Wie de laatste duels van dit seizoen als hoofdverantwoordelijke op de bank zit, is nog niet duidelijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen