Ancelotti twijfelt nog over Ronaldo, Marcelo start niet

22 april 2014, 13:38

Coach Carlo Ancelotti van Real Madrid kon tijdens zijn perspraatje een dag voor de wedstrijd nog niet zeggen of Cristiano Ronaldo mee kan spelen in de Champions League-kraker tegen Bayern München. De Portugese vedette is herstellende van een knieblessure en hervatte onlangs de training, maar Ancelotti benadrukt dat hij geen enkel risico wil nemen. "Als hij niet honderd procent fit is, speelt hij niet."

Ronaldo ondergaat op de dag van de wedstrijd een laatste test, zo liet de Italiaan weten. "Daarna hakken we een knoop door. Bij twijfel speelt hij niet, want volgende week wacht de volgende belangrijke wedstrijd."

Zeker is dat vleugelverdediger Marcelo niet aan de aftrap verschijnt in de heenwedstrijd tegen de titelhouder. De Braziliaan is volgens Ancelotti onvoldoende hersteld van een spierblessure. "Hij trainde maandag pas voor het eerst met de groep mee. Hij is er nog niet honderd procent klaar voor, Coentrão begint in de basis."

Bij Bayern zit een oude bekende van Real op de bank, namelijk voormalig FC Barcelona-coach Josep Guardiola. "Ik heb veel respect voor hem en hetgeen hij gepresteerd heeft", zegt Ancelotti. "Maar we moeten als team vooral zeer geconcentreerd spelen. Halve finales worden gewonnen door spelers, niet door trainers."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen