Mourinho wil B-team opstellen tegen Liverpool

23 april 2014, 07:54

Chelsea gaat het Liverpool mogelijk niet heel lastig maken in de jacht op de landstitel. Coach José Mourinho dreigt een B-team op te stellen in de onderlinge competitiewedstrijd van komend weekend. Dit omdat zijn ploeg enkele dagen later de return in de halve finale van de Champions League tegen Atletico moet spelen.

De competitiewedstrijd tussen Liverpool en Chelsea staat gepland voor komende zondag. Dit tot onvrede van Mourinho, met het oog op de return in de CL hoopte hij dat het duel verplaatst kon worden naar vrijdag of zaterdag. Dat bleek niet mogelijk, waardoor Mourinho nu overweegt om zijn spelers rust te geven. Door een B-team op te stellen zou hij de titelkansen van zijn team, die toch al klein geworden zijn, opofferen. Daarmee zou hij Manchester City, dat afhankelijk is van puntverlies van Liverpool om de titel te pakken, flink dwars zitten.

Mourinho gaat de kwestie bespreken met clubeigenaar Roman Abramovich, zo liet hij na het heenwedstrijd tegen Atletico (0-0) weten. "Ik kan deze beslissing niet zelf maken. Het is aan de club. Maar het is een feit dat de wedstrijd gespeeld moet worden op zondag. Dat maakt het niet mijn probleem, maar het probleem van de mensen die het programma samengesteld hebben. Wij vertegenwoordigen het Engelse voetbal in Europa, als enige Engelse ploeg. In Spanje schept men voorwaarden waaronder de internationaal actieve teams goed kunnen presteren, in Engeland niet. Ik weet zelf wat verstandig is, als het aan mij ligt stel ik elf andere spelers op. Mijn prioriteit is de Champions League. Maar zoals gezegd: ik zal moeten luisteren naar de clubleiding."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen