Spaanse krant schuift Koeman naar voren voor Barça

23 april 2014, 08:39

Ronald Koeman lijkt te mogen hopen op een droombaan. Volgens de Spaanse krant Sport is de Nederlander één van de kandidaten om Gerardo Martino na dit seizoen op te volgen als trainer van FC Barcelona. Hij zou in deze fase van zijn carrière de 'perfecte rijpheid' hebben voor de functie, denkt de krant.

Koeman is mateloos populair in Barcelona. Hij stond tussen 1989 en 1995 als speler onder contract bij de Catalaanse club en bezorgde Barça in 1992 de allereerste Europa Cup I uit de clubhistorie. In de finale tegen Sampdoria maakte de centrale verdediger in verlenging, uit een vrije trap, het winnende doelpunt.

Nadat hij zijn actieve carrière beëindigde, was Koeman enige tijd assistent van hoofdcoach Louis van Gaal bij FC Barcelona. Daarna was hij één jaar, van 1999 tot 2000, trainer van het tweede elftal. Via Vitesse, Ajax, Benfica, PSV, Valencia en AZ kwam hij in 2011 bij Feyenoord terecht, waar hij drie uitstekende jaren beleefde. Koeman gaf onlangs aan dat hij komende zomer vertrekt uit de Kuip, hij wordt opgevolgd door Fred Rutten.

De positie van Gerardo Martino, de huidige coach van FC Barcelona, staat al enige tijd flink onder druk. Met hem op de bank dreigt Barça dit seizoen naast alle prijzen te grijpen. De club werd voortijdig uitgeschakeld in de Champions League, verloor de finale van de Copa del Rey en staat tweede in de Spaanse competitie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen