1.FC Nürnberg heeft na half jaar genoeg van Verbeek

23 april 2014, 10:05

Het is duidelijk niet het seizoen van Gertjan Verbeek. Voor de tweede keer binnen zeven maanden is de coach ontslagen. Na zijn gedwongen vertrek bij AZ, eind september, is Verbeek woensdag op straat gezet bij 1.FC Nürnberg. Dat heeft de Duitse club laten weten. Met de Nederlander op de bank verloor Nürnberg acht van zijn laatste negen competitiewedstrijden, waardoor degradatie heel dichtbij gekomen is.

Verbeek trad een half jaar geleden, op 21 oktober 2013, in dienst bij 1.FC Nürnberg. Hij volgde destijds Michael Wiesinger op, onder wiens leiding de roemruchte club in de degradatiezone beland was. Met de eigenzinnige Nederlander op de bank richtte de club zich op, met name de eerste weken na de winterstop waren de prestaties prima. Verbeek leek 1.FC Nürnberg in de Bundesliga te gaan houden, maar na een overwinning op concurrent Eintracht Braunschweig op 22 februari stortte de club volledig in. Van de negen competitieduels die de club sindsdien speelde, verloor het er acht. De club is daardoor afgezakt naar de voorlaatste plaats. De nederlaag van afgelopen weekend tegen Bayer Leverkusen, 1-4, bleek voor de clubleiding aanleiding om in te grijpen.

De taken van Verbeek worden in de laatste weken van dit seizoen overgenomen door Roger Prinzen. Hij was trainer van het beloftenelftal. Naast Verbeek moet ook zijn assistent Raymond Libregts per direct weg.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen