Verbeek hoorde op bruiloft over ontslag: "Hakt er echt in"

23 april 2014, 12:01   Bijgewerkt: 23 april 2014, 12:35

Gertjan Verbeek baalt flink van zijn gedwongen vertrek bij 1.FC Nürnberg. De coach had het seizoen graag willen afmaken in Duitsland, laat hij weten in een eerste reactie op AD.nl. "Twee keer in een jaar ontslagen worden, eerst bij AZ en nu weer, daar word je niet vrolijk van", geeft hij toe.

De clubleiding van Nürnberg besloot Verbeek te ontslaan, nadat de club acht van de laatste negen duels verloren had. De coach kreeg het nieuws dinsdagavond te horen, toen hij op een bruiloft in Friesland was. "De technisch directeur belde me midden op de bruiloft, gelukkig hoorde ik de telefoon. Tja. Het leven gaat door."

De 51-jarige Verbeek, in september ontslagen bij AZ, erkent dat hij met 1.FC Nürnberg  in zwaar weer verkeerde. "We hadden zeven langdurig geblesseerde basisspelers, in een selectie die al niet breed was en gebrekkig getalenteerd. Dan weet je dat je een harde strijd voert. De Bundesliga is een zware competitie, dat weet iedereen. Ik baal nu echt, wilde dat gevecht uitvechten, ik had vertrouwen in mijn spelers. Maar het mocht niet zo zijn. Dat is heel jammer. En twee keer zo snel achter ontslagen worden, dat is niet best. Dat hakt er echt in."

Opvallend genoeg liet 1.FC Nürnberg eerder deze maand nog weten dat Verbeek ook bij een eventuele degradatie kon blijven. Mede daarom valt dit ontslag de oefenmeester rauw op zijn dak. "Ja, heel vreemd. Die aanbieding is me vorige week woensdag gedaan. En nu ineens hoeft het niet meer. Ik begrijp de onrust binnen de club, het onderlinge vertrouwen is weg. Maar nu wordt de koers wel heel snel volledig veranderd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen