Bayern moet aan de bak na nipte nederlaag in Madrid

23 april 2014, 22:47   Bijgewerkt: 23 april 2014, 23:07

De eerste klap is een daalder waard, zullen ze bij Real Madrid denken. De Madrilenen versloegen Bayern München woensdagavond met 1-0 in het eigen Bernabéu, in het kader van de halve finale van de Champions League. De ploeg van coach Carlo Ancelotti verschafte zichzelf zodoende een aardige uitgangspositie voor de return in München, maar weet ook dat de strijd nog helemaal open ligt.

Hoewel het eigenlijk het eerste Madrileense wapenfeit was, was het wel een fantastische openingstreffer. Cristiano Ronaldo, die fit genoeg bevonden was om te starten, lanceerde zijn landgenoot Fabio Coentrão, die de bal keurig afleverde bij Karim Benzema. De Franse spits kon de bal simpel achter doelman Neuer tikken: 1-0. De treffer viel uit het niets, maar Ronaldo en Angel Di Maria namen het Duitse doel vervolgens snel weer onder vuur, op zoek naar verdubbeling van de marge. Het doelpunt maakte duidelijk wat los bij Real, dat het initiatief wat overnam.

Zodoende dienden de Madrilenen Bayern-coach Pep Guardiola zijn eerste nederlaag in Bernabéu toe en hielden ze een prima uitgangspositie over aan het eerste deel van de confrontatie. Volgende week dinsdag staat het tweede bedrijf op het menu en Bayern zal aan de bak moeten, wil het ten koste van Real doorgaan naar de finale in Lissabon.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen