Duidelijke buitenspelgoal legt basis voor zege Sevilla

24 april 2014, 23:00   Bijgewerkt: 24 april 2014, 23:16

Sevilla FC ligt op koers om voor de derde keer in zijn bestaan de Europa League-finale te bereiken. De ploeg van trainer Unai Emery won donderdag in het eigen Estadio Ramón Sánchez Pizjuán met 2-0 van Valencia, in de eerste halve finale. De overwinning werd wel ingeleid door een doelpunt dat duidelijk buitenspel was. De return is volgende week in Valencia.

Sevilla verkocht afgelopen zomer voor ongeveer tachtig miljoen euro aan spelers. Zo vertrokken Alvaro Negredo en Jesús Navas naar Manchester City, terwijl Geoffrey Kondogbia naar AS Monaco verhuisde. Het vertrek van de drie sterkhouders deed Sevilla blijkbaar geen pijn, want in de Spaanse competitie staat het op een keurige vijfde plaats. De voorsprong op Valencia, de tegenstander van vanavond, bedraagt maar liefst veertien punten.

Dat verschil had kleiner moeten zijn, vindt men althans zelf bij Valencia. De equipe uit de sinaasappelstad is van mening dat ze dit seizoen al een aantal keer is benadeeld door de arbitrage, met als gevolg dat ze alle zeilen moet bijzetten om volgend seizoen Europees voetbal te spelen.

Na afloop van het duel met Sevilla zal Valencia zich opnieuw beklagen over de scheidsrechter en dat is volledig terecht. Na een weinig boeiende openingsfase kwam Sevilla in de 33ste minuut op voorsprong, maar dit doelpunt had nooit mogen tellen. Stéphane M'Bia tikte bij de tweede paal - met een prachtig hakje - een vrije trap binnen, terwijl hij duidelijk buitenspel stond. De arbitrage, zes man sterk, zag het echter niet.

Dit in tegenstelling tot de Sevilla-supporters, die zelfs zongen dat ze 'zo niet willen winnen'. Kort na het openingsdoelpunt konden de Andalusische fans opnieuw juichen en dit maal was het doelpunt wel rechtsgeldig. Carlos Bacca schoof de bal met rechts in de verre hoek voorbij keeper Guaita, na een mooie combinatie met Vitolo.

In het tweede bedrijf waren de betere kansen voor Sevilla, maar treffers vielen er niet meer. Wel raakte Valencia in de slotfase via Eduardo Vargas de lat. En dus mag Sevilla serieus dromen van een nieuwe finaleplaats in Europees verband. In 2006 en 2007 speelden - én wonnen - de Andalusiërs al de UEFA Cup-finale. Ze moeten echter niet te vroeg juichen, want Valencia bewees een ronde eerder tegen FC Basel al dat het zelfs een 3-0 nederlaag kan ombuigen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen