Van Geel pleit voor Engelse wetgeving verhuurde spelers

25 april 2014, 09:52

Voor SC Cambuur-huurling Elvis Manu staat er zondagmiddag een ontmoeting met zijn eigenlijke werkgever op het menu. De Friese promovendus gaat op bezoek bij Feyenoord, dat volop in de race is voor plek twee. Volgens Feyenoord-directeur Martin van Geel zou het goed zijn als verhuurde spelers niet meer in actie mogen komen tegen de club die ze uitleent.

"Dat zou het beste zijn", zegt Van Geel tegen het AD. "Als speler kun je het namelijk nooit goed doen." Feyenoord heeft met Cambuur geen afspraken gemaakt over een speelverbod van Manu tegen de Rotterdammers. "Dat mag niet in Nederland en dat hebben we ook niet gedaan. Manu is gerechtigd om te tegen Feyenoord te spelen."

Feyenoord is op weg naar de voorronde van de Champions League, maar Manu kan met Cambuur dus roet in het eten gooien. "Wat als Manu scoort? Dan is heel Feyenoord boos op hem. En als hij voor open doel mist, zijn ze bij Cambuur boos. Het is voor iedereen het beste als we hier afspraken over maken. In Engeland is het heel normaal dat verhuurde spelers niet tegen hun eigen club spelen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen