Roma beëindigt reeks Seedorf en houdt sprankje hoop

25 april 2014, 22:42   Bijgewerkt: 25 april 2014, 22:50

Na vijf overwinningen op rij is de zegereeks van AC Milan voorbij. De equipe van coach Clarence Seedorf moest in Stadio Olimpico het onderspit delven tegen AS Roma, dat het verschil met lijstaanvoerder Juventus zodoende weer tot vijf punten wist te verkleinen en daardoor nog een sprankje hoop op de Scudetto houdt.

Met twee aanvallend ingesteld formaties, maar zonder Nigel de Jong (geschorst) en Urby Emanuelson (gepasseerd), wilde Milan eindelijk weer eens haar tanden laten zien in een topwedstrijd. De ploeg van Seedorf wist alleen drie punten te pakken tegen Fiorentina, verder zegevierde het niet één keer in een wedstrijd tegen de hoogst aangeschreven tegenstanders uit de Serie A.

Roma controleerde in eigen huis tegen een aanvallend zeer onmachtig Milan, dat de zaakjes defensief gezien wel aardig op orde had. Nadat een handvol kansen niet geresulteerd had in een doelpunt en Roma-coach Rudi Garcia de fans van de Giallorossi verzocht om Mario Balotelli niet langer uit te fluiten, zorgde een fenomenale actie van Miralem Pjanic ervoor dat het duel zou openbreken. Hij zorgde voor de 1-0, die wel verdiend was, maar niet in de lucht hing.

Milan probeerde zich in de wedstrijd te wurmen, maar kwam kwaliteit tekort om het de Romeinen echt lastig te maken. Toen Gervinho de marge verdubbelde, was de wedstrijd dan ook gespeeld. Doelman Christian Abbiati kon een uithaal van Francesco Totti nog keren, maar op de rebound van de buitenspel staande Ivoriaanse spits had hij geen antwoord. Het zorgde voor frustratie bij Milan: Balotelli was boos en vol onbegrip na zijn wissel en Robinho ging over de schreef met een schandalige overtreding.

Overigens stelt de reeks van vijf zeges op rij van Milan niets voor vergeleken met de serie van Roma. Het boekte alweer de negende overwinning op rij en mag daardoor blijven hopen op een slippertje van koploper Juventus, dat komende maandag op bezoek gaat bij promovendus Sassuolo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen