Nürnberg blijft ook zonder Verbeek verliezen

Ger
26 april 2014, 17:25

Het ontslag van Gertjan Verbeek heeft 1.FC Nürnberg niet omhoog geholpen in Bundesliga. De nummer voorlaatst van de ranglijst slikte ook met interim-trainer Roger Prinzen op de bank een nederlaag. De uitwedstrijd tegen FSV Mainz 05 eindigde zaterdag in 2-0.

Beide doelpunten vielen al in de eerste helft. Shinji Okazaki opende de score na een half uur spelen. Christoph Moritz legde de eindstand op slag van rust vast. Mainz blijft door de overwinning in de race voor een plek in de Europa League van volgend seizoen. Enige meevaller voor Nürnberg is dat hekkensluiter Eintracht Braunschweig ook onderuit ging. Bij het Hertha BSC van trainer Jos Luhukay werd het eveneens 2-0.

Nürnberg houdt nu een punt voorsprong op Braunschweig. Het eveneens in degradatiezorgen verkerende Hamburger SV kan zondag afstand nemen van beide clubs. Dan moet de werkgever van Rafael van der Vaart wel een goed resultaat behalen in de uitwedstrijd tegen FC Augsburg.

Verbeek werd woensdag op straat gezet door Nürnberg. Met de Nederlander op de bank verloor de club acht van zijn laatste negen competitiewedstrijden. Hij was op 21 oktober 2013 in dienst bij getreden bij Nürnberg.