Invaller Robben scoort voor Bayern München

Ger
26 april 2014, 17:45

Bayern München heeft een nederlaag voorkomen in de thuiswedstrijd tegen Werder Bremen. De kampioen van de Bundesliga keek bij het rustsignaal tegen een 1-2 achterstand aan. Door een sterke tweede helft zegevierde Bayern echter alsnog met 5-2. Invaller Arjen Robben nam het slotakkoord voor zijn rekening.

Werder leek na de eerste helft nog kans te maken op een goed resultaat in de Allianz Arena. Theodor Gebre Selassie bezorgde de bezoekers in de tiende minuut de openingstreffer. Franck Ribéry maakte weliswaar gelijk, maar door een treffer van Aaron Hunt zocht Werder de kleedkamer toch op met een voorsprong. Na de hervatting draaide Bayern de achterstand evenwel om in een 5-2 overwinning. Met twee doelpunten deed vooral Claudio Pizarro zijn oud-werkgever pijn.

Nadat Bastian Schweinsteiger de 4-1 op het scorebord had gebracht, legde Robben de eindstand vast. De Groninger, die rust kreeg van coach Pep Guardiola, was een minuut eerder binnen de lijnen gekomen voor Dante. Bij Werder deed Eljero Elia als invaller nog twintig minuten mee. Bayern speelde met rouwbanden in verband met de dood van Tito Vilanova. In het verleden was hij bij FC Barcelona de assistent van Guardiola.

Het VfL Wolfsburg van de geblesseerde Bas Dost verzuimde de vierde plaats over te nemen. Voor eigen publiek bleken twee doelpunten van Ivan Perisic niet voldoende om SC Freiburg te verslaan. Het duel bleef op 2-2 steken. Wolfsburg komt door de remise weliswaar in punten gelijk met Bayer Leverkusen, maar de nummer vier komt thuis nog in actie tegen Borussia Dortmund.