Hull bezorgt Fulham kater, Spurs wint bij Stoke

26 april 2014, 18:03

Fulham heeft zaterdag zuur puntenverlies geleden in de strijd tegen degradatie. De formatie van coach Felix Magath gaf op het eigen Craven Cottage een 2-0 voorsprong weg tegen Hull City: 2-2. Tottenham Hotspur scoorde op visite bij Stoke City een nipte driepunter: 0-1.

Door een korte opleving in de openingsfase van de tweede helft kwam Fulham met 2-0 voor in de thuiswedstrijd tegen Hull City. Ashkan Dejagah opende in de 55ste minuut de score, Fernando Amorebieta zorgde drie minuten later voor de ogenschijnlijke beslissing. In het laatste kwartier richtte Hull zich echter op en trok het dankzij Nikica Jelavic en Shane Long toch nog een punt over de streep (2-2). Bij Fulham stond John Heitinga in de startopstelling, Maarten Stekelenburg was opnieuw reserve.

Fulham had bij winst, in elk geval voor een paar uur, de degradatieplaatsen verlaten. Nu staan de Londenaren achttiende. Cardiff City en Sunderland, respectievelijk negentiende en twintigste in de Engelse Premier League, spelen zondag tegen elkaar. Norwich City, de nummer zeventien, gaat later op de avond op bezoek bij Manchester United. West Bromwich Albion, dat tot vandaag de zestiende plaats bezette, versloeg West Ham United met 1-0. Saido Berahino tekende in de elfde minuut voor het enige doelpunt.

West Brom passeert door de overwinning Aston Villa, dat met Ron Vlaar, Karim El Ahmadi en Leandro Bacuna in de basis hard onderuit ging bij Swansea City: 4-1. Oud-Vitessenaar Wilfried Bony was met twee goals de grote man bij de thuisclub, die met Michel Vorm en Jonathan De Guzman aan de aftrap verscheen. Marvin Emnes mocht in de slotfase invallen bij Swansea, dat door de winst zo goed als veilig is in de degradatiestrijd.

Tottenham Hotspur, de nummer zes van de ranglijst, boekte een nipte zege bij Stoke City: 0-1. Danny Rose kopte in de 33ste minuut het enige doelpunt tegen de touwen. De thuisclub speelde bijna de volledige tweede helft met tien man. Ryan Shawcross incasseerde in de 52ste minuut zijn tweede gele kaart na een overtreding op doelpuntenmaker Rose. Met tien man ging Stoke, met Erik Pieters en Oussama Assaidi als invallers, op jacht naar de gelijkmaker. Die bleef echter uit.