CSKA blijft in spoor koplopers; Anzhi zwijnt

27 april 2014, 18:40

CSKA Moskou weigert zich gewonnen te geven in de strijd om het Russische kampioenschap. De Moskovieten versloegen zondag middenmoter Rubin Kazan in eigen huis en brachten de achterstand op koploper Zenit Sint-Petersburg daarmee terug tot vier punten.

Alan Dzagoev tekende namens CSKA voor de openingstreffer in de Arena Khimki. Kort na rust trok Alexander Prudnikov de stand vervolgens gelijk, maar dankzij een doelpunt Seydou Doumbia trok de thuisclub uiteindelijk alsnog aan het langste eind.

Er zijn nog drie wedstrijden te spelen in Rusland. Met de topper tussen de nummers één (Zenit) en twee (Lokomotiv Moskou) volgende week op het programma is er daarom nog veel mogelijk voor de regerend landskampioen. In de laatste speelronde wacht voor CSKA immers eveneens een ontmoeting met stadgenoot Lokomotiv.

Hekkensluiter Anzhi mag nog altijd blijven hopen op lijfsbehoud in de Russische Premier League. De ploeg uit Dagestan, door AZ eerder dit seizoen uit het Europa Leaguetoernooi geknikkerd, wankelde zondag hevig. Maar door de late gelijkmaker van Russisch international Diniyar Bilyaletdinov is er nog een sprankje hoop. Anzhi moet dan wel in de laatste drie wedstrijden van het seizoen negen punten zien goed te maken op nummer veertien Tom Tomsk.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen