Kuyt pakt met Fenerbahçe eerste landstitel

27 april 2014, 20:17

Dirk Kuyt heeft eindelijk zijn eerste kampioenschap binnen. De 33-jarige Katwijker verzekerde zich zondag met Fenerbahçe van de Turkse titel.

Fener had nog één punt nodig om zich definitief tot kampioen van Turkije te kronen. Daarin slaagde de ploeg door thuis tegen Rizespor doelpuntloos gelijk te spelen. Kuyt stond aan de aftrap, maar werd een kwartier voor tijd vervangen.

Voor de Oranje international betekent de titel de eerste absolute hoofdprijs in zijn rijke loopbaan. De verliezend WK- en Champions Leaguefinalist won met FC Utrecht (beker), Liverpool (League Cup) en Fenerbahçe (beker) al wel verscheidene prijzen, maar een landstitel ontbrak nog altijd.

De enige overgebleven concurrent van Fenerbahçe, Besiktas, ging zondag op bezoek bij Sivasspor hard onderuit. Het werd 3-0. Galatasaray profiteerde optimaal van het verlies van Besiktas. De ploeg van basisspeler Wesley Sneijder won zelf wel en klom daardoor over Besiktas heen naar de tweede plek op de ranglijst. Een belangrijke tweede plek, want die geeft aan het einde van het seizoen rechtstreeks toegang tot de Champions League. Landskampioen Fenerbahçe mag immers niet uitkomen in de Champions League, door een schorsing van de UEFA.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen