Schaken: "Komst Koeman is goud waard geweest"

28 april 2014, 08:56

Ruben Schaken is vol lof over het werk van Ronald Koeman bij Feyenoord. De coach nam zondag afscheid van het Legioen, nadat het de tweede plaats in de Eredivisie veiliggesteld had. Onder Koeman werd Feyenoord twee keer tweede en één keer derde, nadat de ploeg in de jaren daarvoor bleef steken in de subtop of zelfs middenmoot. Dat Feyenoord nu weer een topclub is, is volgens Schaken de verdienste van Koeman.

"Ronald Koeman was precies de man die Feyenoord nodig had, toen de club in 2011 dat dramatische jaar achter de rug had", zegt Schaken op de clubsite. "Met hem kwam er niet alleen een persoonlijkheid binnen, maar bovenal een vakman. Zijn hand was snel zichtbaar in De Kuip. Hij wist precies wat nodig was om Feyenoord terug naar de top te brengen en is er in geslaagd dat over te brengen op de spelersgroep. Dat een aantal jongens onder hem is uitgegroeid tot international, is geen toeval. Ook voor mijn carrière is Koeman heel belangrijk geweest. Onder hem heb ik meer dan honderd duels voor Feyenoord gespeeld en debuteerde ik in Oranje. Daar ben ik hem eeuwig dankbaar voor. Zijn komst is goud waard geweest voor mezelf en voor Feyenoord."

Stefan de Vrij is het eens met Schaken. "Als ik kijk naar hoe de situatie bij Feyenoord drie jaar geleden was, is er in positieve zin veel veranderd. Dat is voor een groot deel de verdienste geweest van de trainer."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen