Topscorer Veldwijk: "FC Utrecht mag altijd bellen"

30 april 2014, 10:31

De technische leiding van FC Utrecht zal zich regelmatig achter de oren hebben gekrabd. Het liet Lars Veldwijk vorig jaar transfervrij vertrekken en waar de spits bij zijn nieuwe club Excelsior aan de lopende band scoorde, kampte de ploeg uit de Domstad met een gebrek aan scorend vermogen. Het moest in de winterstop zelfs twee nieuwe spitsen halen, Juan Agudelo en Danny Koevermans. De twee slaagden niet, maar Veldwijk bleef scoren. Met dertig doelpunten werd de 22-jarige aanvaller van Excelsior topscorer van de Jupiler League.

Als topscorer van de competitie nam Veldwijk dinsdag in Amsterdam een Gouden Stier in ontvangst, de prijs voor meest trefzekere speler van de competitie. Dertig goals maakte de spits. "Voorafgaand aan het seizoen had ik mezelf als doel gesteld om twintig keer te scoren", zegt Veldwijk tegen FCUpdate.nl. "Het zijn er dus tien te veel geworden, ja. Maar dat vind ik niet erg hoor", lacht de aanvaller. "Het is een mooi seizoen geweest."

Geen stuiver hoefde Excelsior afgelopen zomer te betalen om Veldwijk over te nemen van FC Utrecht. De spits had twee seizoenen onder contract gestaan in de Domstad en nadat hij in het seizoen 2012/2013 al verhuurd was aan FC Dordrecht, en veertien keer gescoord had, liet de club hem naar Kralingen gaan. Veldwijk begon aarzelend aan zijn avontuur in Rotterdam en scoorde in de eerste zeven duels slechts één keer, maar vond daarna zijn draai. Hij speelde zichzelf snel in de kijker bij Roda JC Kerkrade, dat hem in januari over wilde nemen. Meerdere keren bracht de eredivisionist een bod uit, telkens weigerde Excelsior mee te werken aan een transfer. Veldwijk was daar destijds furieus over, maar erkent dat het achteraf niet zo slecht geweest is dat hij niet naar Roda gegaan is. Want waar het met hem in 2014 alleen maar beter ging, gleed Roda JC steeds verder af.

Veldwijk benutte de laatste maanden van het seizoen om zijn doelpuntenproductie verder op te voeren en mede door een flinke eindsprint- hij scoorde zeven keer in de laatste vijf duels- werd hij met dertig goals topscorer van de Jupiler League. Zeker is dat hij de stap naar de Eredivisie komende zomer wél wil maken. Interesse van clubs uit het hoogste niveau is er volgens hem al, maar concreet is het nog niet. "Voorlopig ga ik er vanuit dat ik de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewoon bij Excelsior begin. Ik moet geduld hebben, want vaak worden veel transfers pas in augustus beklonken, maar het zal voor mij zeker een spannende zomer worden."

Revanchegevoelens richting FC Utrecht heeft Veldwijk niet. Sterker nog, hij zou graag terugkeren naar de Galgenwaard. "Ik ben dit seizoen nog regelmatig bij FC Utrecht geweest om wedstrijden te bekijken en heb nog veel goede contacten bij de club. Ze mogen altijd bellen. Onder coach Jan Wouters was het voor mij lastig, maar vanaf komende zomer is er een nieuwe situatie. Natuurlijk zou ik het mooi vinden om daar te gaan spelen."

De stap naar de Eredivisie hoopt Veldwijk in ieder geval te kunnen maken. Waar zijn plafond ligt, moet daarna blijken. De spits zat afgelopen weekend op de tribune van de Kuip, om te kijken naar Feyenoord-SC Cambuur. "Als liefhebber, hoor", haast hij zich te zeggen. "Ik kon mee met een maatje van me, Lucas Woudenberg. Tijdens zulke wedstrijden kijk ik vooral naar iemand als Graziano Pellè. Ik vind het zo knap hoe hij zijn rol invult. Toen hij twee jaar geleden naar de Kuip kwam, werd hij bijna uitgelachen. En kijk nu eens. Hij is zo goed en mentaal zo sterk. Of ik de nieuwe Pellè hoop te kunnen worden? Ha. Dat zou helemaal mooi zijn. Je weet nooit."

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen