Duitser Gomez hoopt na rampseizoen toch op WK

30 april 2014, 13:53

Hij speelde dit seizoen door blessures pas negen competitieduels en zijn laatste optreden dateert van half maart, maar Mario Gomez heeft goede hoop dat hij het WK in Brazilië gaat halen. De spits van Fiorentina hoopt dat bondscoach Joachim Löw een plekje voor hem inruimt in de selectie voor de mondiale titelstrijd.

"Ik ben er volledig van overtuigd dat ik op tijd in topvorm kan zijn", zegt Gomez in Sport Bild over zijn kansen op WK-deelname. Hij wil het toernooi koste wat kost meemaken. "Een WK in Brazilië, dat is het allerhoogste."

De 28-jarige Gomez stond van half september tot februari aan de kant met een knieblessure. Toen hij weer fit was kon hij zes keer meedoen in competitiewedstrijden van zijn club Fiorentina, waarvan viermaal als invaller, voordat hij opnieuw met maken kreeg met een blessure. Daarvan is hij nog altijd niet volledig hersteld. "Het WK is en blijft mijn grote doel. Daar wil ik bij zijn en niet alleen als toeschouwer, maar om het team te helpen."

Op het afgelopen EK scoorde Gomez drie keer in de eerste twee wedstrijden. Met twee treffers was hij onder meer beslissend in het duel met Oranje (2-1). Gomez kwam tot dusver 59 keer uit voor de Duitse ploeg.

Op het komende WK zit Duitsland in een groep met Portugal, Ghana en de Verenigde Staten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen