Wouters: "Staat financieel nogal wat op het spel"

2 mei 2014, 13:38

Degraderen kan FC Utrecht niet, deelname aan de play-offs om Europees voetbal zit er evenmin nog in. Voor de ploeg staat in de laatste competitiewedstrijd, thuis tegen Vitesse, op papier dus niets meer op het spel. Coach Jan Wouters, voor de laatste keer op de bank in de Galgenwaard, ziet dat echter anders.

FC Utrecht staat twaalfde op de ranglijst en kan nog meerdere plaatsen zakken én stijgen. Deze klassering heeft gevolgen voor de financiën van de club. "Buiten het feit dat wij zo hoog mogelijk willen eindigen en het seizoen met een goede pot voetbal willen afsluiten, staat er financieel nogal wat op het spel. Dit is een extra stimulans, maar laten we niet vergeten dat je als voetballer sowieso altijd wil winnen", zegt Wouters op de clubsite.

Vorig weekend verloor FC Utrecht met 4-1 bij sc Heerenveen. Geflatteerd, vindt Wouters. "In Heerenveen begonnen wij goed en scherp aan de wedstrijd. Als je scoort, dan beloon je jezelf, en speel je een heel andere wedstrijd. We laten dit na en vergeten vervolgens te voetballen. Dat moeten we tegen Vitesse anders doen."

De geblesseerden Cedric van der Gun, Edouard Duplan en Willem Janssen ontbreken tegen Vitesse. Achter de namen van Gévero Markiet en Yassin Ayoub staat een vraagteken, beide spelers zijn ziek.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen