Sparta geeft seizoen kleur met eindelijk weer een succes

2 mei 2014, 22:40

Voor Sparta Rotterdam zijn de play-offs om promotie/degradatie dé mogelijkheid om een dramatisch verlopen seizoen nog kleur te geven. Dit lukt de troepen van coach Gert Kruys tot dusver aardig, aangezien deze er maandag verantwoordelijk voor waren dat het seizoen voor FC Eindhoven voorbij is. Na de 1-1 remise op Het Kasteel, zegevierde Sparta met 0-2 in Eindhoven, waardoor het wist door te dringen tot de tweede ronde van de play-offs.

Sparta begon met nieuw elan aan de play-offs. De ploeg van Kruys eindigde het reguliere Jupiler League-seizoen op de teleurstellende zestiende plaats, maar laat in de nacompetitie zien dat het zich graag wil revancheren. Toch kreeg Sparta afgelopen maandag in eigen huis een late tegentreffer om de oren, waardoor het in Eindhoven wat voorzichtig startte. Dit gold ook voor de thuisploeg, die wel een klein overwicht had.

In de eerste helft waren de kansen schaars. Vlak voor rust brak de wedstrijd echter open, nadat Nayib Lagouireh van zich deed spreken met een fraaie actie. De vleugelaanvaller, die op Het Kasteel nog een strafschop miste, zag zijn inzet echter op de paal belanden. Even later was het wel raak, maar dan aan de andere kant. NEC-huurling Breuer mocht aanleggen vanaf elf meter en liet dit buitenkansje niet onbenut.

Derhalve boekt Sparta een succes waar het enorm naar hunkerde. Weten ze het tweeluik tegen de nummer zeventien van de Eredivisie winnend af te sluiten, dan ontmoeten ze in een later stadium de winnaar van de clash tussen VVV Venlo en FC Dordrecht.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen