Coppa Italia-finale vertraagd door ongeregeldheden

3 mei 2014, 21:45   Bijgewerkt: 4 mei 2014, 01:21

De finale van de Coppa Italia tussen Fiorentina en Napoli is ontsierd door hevige ongeregeldheden. Een supporter van de Napolitanen is bij een schietpartij zwaargewond geraakt, waardoor het even twijfelachtig was of de wedstrijd wel door zou gaan. Rond 21.45 uur, ongeveer 45 minuten later dan gepland, werd er alsnog afgetrapt in het Stadio Olimpico van Rome.

Volgens de Italiaanse politie staat de schietpartij los van de wedstrijd, aangezien deze ver van het stadion plaats zou hebben gevonden. Een groep supporters van AS Roma had het naar verluidt gemunt op de Napoli-aanhangers en nam hen onder vuur. Daarbij vielen vier gewonden: twee supporters van Napoli, een politieagent en een voorbijganger.

Eén fan werd in de arm getroffen en raakte lichtgewond. De andere supporter werd in de borst geraakt en zou zelfs vechten voor zijn leven. De harde kern van Napoli wilde, voordat er werd afgetrapt, zekerheid hebben dat het slachtoffer nog in leven is. Daarbij liepen de gemoederen ook binnen het stadion hoop op. De ultra's van de Partenopei gooiden zelfs vuurwerk op het veld, waarbij een brandweerman lichtgewond raakte.

Even gingen er geruchten dat de Napoli-fan is overleden, maar die bleken op niets gebaseerd. Nadat duidelijk werd dat hij nog in leven is, werd er alsnog groen licht gegeven voor de aftrap.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen