Ten Rouwelaar over record: "Zegt wel iets over mezelf"

4 mei 2014, 01:27

Ondanks een 2-0 nederlaag bij PSV verzekerde NAC Breda zich zaterdagavond van nog een jaar Eredivisievoetbal. Jelle ten Rouwelaar had nog meer reden tot lachen. De aanvoerder van de Bredase club speelde zijn 204e volledige Eredivisieduel op rij en evenaarde daarmee het record van Ruud Hesp, evenals hij een keeper.

De laatste keer dat Ten Rouwelaar afwezig was in de Eredivisie, was in april 2008 in de thuiswedstrijd van NAC tegen NEC. Nadien miste hij geen minuut meer in de nationale competitie. Zijn reeks staat nu op 18.360 speelminuten. Hesp zette zijn imposante serie neer tussen 1987 en 1993, namens Fortuna Sittard.

"Ik win liever de KNVB-beker met NAC dan dat ik dit record neerzet, maar toch ben ik er wel trots op", zegt Ten Rouwelaar bij Omroep Brabant. "Het zegt wel iets over mezelf. En als NAC mag je er volgens mij ook wel trots op zijn dat iemand zo lang voor de club speelt."

Ten Rouwelaar kreeg na afloop in de catacomben van het Philips Stadion een bos bloemen van Hesp. "We hebben de laatste weten via WhatsApp al een paar keer contact gehad. Ik kende hem al een beetje van het Nederlands elftal, om nu dit record te delen is natuurlijk erg leuk."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen