Napoli grijpt Coppa Italia dankzij bliksemstart

3 mei 2014, 23:45   Bijgewerkt: 4 mei 2014, 00:05

Napoli heeft na een spannende finale de Coppa Italia naar zich toe getrokken. De formatie van trainer Rafael Benitez zegevierde zaterdag in het Stadio Olimpico van Rome met 3-1 over Fiorentina, waarmee de vijfde bekerwinst in de clubhistorie een feit is. Lorenzo Insigne zette Napoli binnen zeventien minuten op een 2-0 voorsprong en die tik kwam La Viola niet meer te boven, al deed Juan Vargas nog wel iets terug. Oud-PSV'er Dries Mertens tekende in blessuretijd voor de eindstand.

Dat de Coppa Italia-finale reclame voor het Italiaanse voetbal zou worden, stond op voorhand wel vast. Fiorentina en Napoli behoren tot de leukst voetballende ploegen van de Serie A en dit onderonsje moest dus wel spektakel opleveren. Het werd inderdaad een boeiend duel, maar deze werd wel overschaduwd door treurige gebeurtenissen in de binnenstad van Rome.

vuurwerk

vuurwerk

Uiteindelijk kwam er goed nieuws over de fan, waarna er bijna drie kwartier later dan gepland, alsnog afgetrapt werd. Napoli schoot vervolgens ijzersterk uit de startblokken en stond al binnen zeventien minuten, volledig verdiend, met 2-0 voor dankzij twee treffers van Lorenzo Insigne. De kleine aanvaller, die de voorkeur kreeg boven oud-PSV'er Dries Mertens, opende in de elfde minuut de score na een prachtige pass van Marek Hamsik. Zes minuten later verdubbelde Insigne de Napolitaanse marge, dit maal op aangeven van Gonzalo Higuain en het been van Alberto Aquilani.

In de tweede helft ging de jacht van Fiorentina op de gelijkmaker onverminderd verder. De manschappen van trainer Vincenzo Montella hadden veel meer balbezit dan de tegenstander, maar kwamen desondanks amper tot uitgespeelde kansen. De Florentijnse hoop bloeide op toen Giuseppe Rossi twintig minuten voor tijd binnen de lijnen kwam. De spits scoorde in de eerste seizoenshelft veertien keer in de Serie A, maar raakte begin januari zwaar geblesseerd aan zijn knie.

Rossi kon Fiorentina echter niet aan een doelpunt helpen. De beste kans was nog voor Josip Ilicic; de Sloveen schoot in kansrijke positie voorlangs. Dat gebeurde in de 85ste minuut, kort nadat Napoli met tien man was komen te staan. Voor een onnodige overtreding op diezelfde Ilicic, op het middenveld, incasseerde Gökhan Inler zijn tweede gele kaart. Met een man minder hield Napoli stand en werd het in de slotfase via de ingevallen Mertens zelfs nog 3-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen