Leider Zenit houdt achtervolger Lokomotiv op remise

Ger
4 mei 2014, 15:32

Zenit Sint Petersburg heeft een aanval van Lokomotiv Moskou afgeslagen. De koploper sloot de uitwedstrijd tegen de titelconcurrent af op een 1-1 gelijkspel. Door dat resultaat blijft Zenit met een voorsprong van een punt de ranglijst aanvoeren.

De bezoekers kwamen tien minuten voor de pauze op voorsprong via José Salomón Rondón. Lokomotiv ging in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker, maar de eigen fans hielpen niet mee. Het publiek zorgde voor wat oponthoud door enkele vuurwerkbommetjes te gooien. De verdiende 1-1 viel uiteindelijk alsnog. Sergei Tkachyov scoorde. Zenit blijft wel leider, terwijl Lokomotiv over stadgenoot CSKA naar de tweede plaats wipt.

Voor de lijstaanvoerder was het gelijkspel het eerste puntenverlies onder leiding van trainer André Villas-Boas. De vorige zes wedstrijden hadden allemaal de volle winst gebracht.